Технологія монолітного (поро)пінобетону дозволяє проводити бетонування легких підлог, зовнішніх та внутрішніх стін та перегородок. Перевагою технології є можливість заливати вертикальні конструкції однією захваткою на всю висоту поверху без просідання в часі,а за рахунок інтенсивного тепловиділення в перші 12…24 години досягти самообігріву. Це дає можливість, при вкриванні конструкцій, що бетонуються, проводити роботи за відємних температур навколишнього середовища (-5…-10°С). 

Виготовлення (поро)пінобетонної суміші здійснюється за одностадійною технологічною схемою, а сама поропінобетонна суміш подається в конструкції під тиском 1,5…2,2атм по гумовому шлангу на відстань 30…40м та висоту 3…5м. 

Для отримання (поро)пінобетонної суміші застосовуються піноутворюючі (або пороутворюючі) добавки системи «КОМПЛЕКС К-14» та «КОМПЛЕКС К-4» з добавкою прискорювачем «КОМПЛЕКС К-2». Для забезпечення стійкості (поро)пінобетонної суміші від просідання передбачено введення до складу бетону стабілізатора структури (поро)пінобетону добавки «КОМПЛЕКС К-1». Продуктивність при нормальній організації технологічного процесу та в залежності від конфігурації та складності конструкції досягає 20…25м3 за зміну (8 годин). 

Можливе виготовлення (поро)пінобетону таких марок за щільністю:  

– теплоізоляційний D300…D500;

– конструкційно-теплоізоляційний D600…D700. 

Найбільш ефективна технологія монолітного (поро)пінобетону для отримання легких підлог та теплоізоляції покрівель зі схилом даху не більше 7…10%. 

Отриманий (поро)пінобетон відповідає стандарту України за якістю та пройшов позитивні випробування НДІБМВ. 

Елементи технології запатентовано в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *